Bitkiler yeryüzünün güzelliğini oluşturan, açık denizler ve kutuplar hariç neredeyse her yerde yetişebilen canlılardır. Tüm canlıların ortak özelliği olan üreme bireysel hayatın devamı için gerekli olmasa da, canlı türünün devamı için zorunludur. Yazımızda bitkilerin üreme, döllenme, çimlenme ve gelişme aşamaları hakkında bilgi verilmiştir.
Devamını Oku »Sera Etkisi Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Güneş ışınlarının atmosferdeki gazlar tarafından tutulmasına sera etkisi adı verilmektedir. Bu gazların en başında karbondioksit, metan ve su buharı gelmektedir. Sera etkisinin yeryüzünde yaşayan canlılar üzerinde birtakım fayda ve zararları vardır. Doğal bir olay olduğundan, yeryüzündeki sıcaklığın dengede tutulmasına yardım olur. Ancak birtakım zararları da bulunmaktadır. Makalemizde bunlara ayrıntılı bir şekilde yer verilmiştir.
Devamını Oku »Orman Nedir? Türleri, Önemi ve Faydaları Nelerdir?
Orman; çoğunluğunu ağaçların oluşturduğu, sayısız mikroorganizma, bitki ve hayvan popülasyonlarının; toprak, su, hava, ışık işbirliğiyle karşılıklı ilişki içerisinde oluşturdukları yaşam alanıdır. Tüm canlılar için hayati öneme sahiptir.
Devamını Oku »Deniz Suyu Nedir? Neden Tuzludur? Faydaları Nelerdir?
Denizler sadece yeryüzünün bir parçası olmakla kalmayıp, içeriğindeki mineraller sayesinde birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Tuz oranı her denizde aynı değildir. Ama sağladığı faydalar hemen hepsinde ortaktır. Bu yazımızda sizlere deniz suyu hakkında bilmeniz gereken bilgileri paylaşıyoruz.
Devamını Oku »Böbrek Nedir? Özellikleri ve Görevleri Nelerdir?
İnsan ve hayvan olmak üzere tüm omurgalı canlılarda, karın boşluğunda, sağda ve solda olmak üzere 2 adet olarak bulunan, kandaki zararlı maddeleri süzen boşaltım organına böbrek adı verilir. Ortalama boyutu 9-13 cm arasında olan böbreklerden, soldakinin sağdakine oranla çok az bir miktar büyük olduğu bilinmektedir. Böbreklerin işleyişi, görevleri ve belli başlı böbrek hastalıklarına yazımızın devamında yer verilmiştir.
Devamını Oku »