Kıl Dönmesi Ameliyatı Yöntemleri

  • Mikro Sinüsektomi

Bu yöntemin bulunmasıyla birlikte adeta bir devrim niteliği kazanmıştır. Bu yöntem ile operasyon sonrasında hasta normal hayatına hemen dönebilir.Operasyondan çıkıp evine,iş yerine veya tatile,nereye isterse oraya rahatlıkla gidebilir.

Operasyon sırasında vücutta sadece 2 cm’lik bir alan kesilerek kıl yumağı vücuttan dışarıya alınır. Daha sonra kesilen yere cerrahi gizli dikiş atılır.Operasyondan sonra herhangi bir yara veya iz söz konusu değildir ve en önemlisi müdahale sadece 10 dakika sürer.

  • Flap Ameliyatları

Flap ameliyatları ismini bu ameliyatı ilk gerçekleştiren doktordan almaktadır. Bu ameliyat türünde bir çok yan türev geliştirilmiştir. Bu operasyon tekniğini ilk defa bulan ve geliştiren “Limberg Flap” genellikle aynı teknikleri kullanmıştır.Benze operasyonlar diyebiliriz.

Flap Ameliyat Çeşitleri :

– Modifiye Limbeg Flap
– Oval Flap
– W Flap
– Yan Flap

 

Mikro Sinüsektomi ve Flap Ameliyatını karşılaştırarak iki ameliyat arasında ki farkı görmenizi sağlayacak bir video ekliyoruz. Bu sayede iki ameliyat arasında farkı görebilirsiniz.

  • Açık Bırakma Yöntemi

Bu yöntemde doktor, kıl dönmesinin oluştuğu bölge,akıntının oluştuğu bölgede dahil olmak üzere vücutta bulunan deri kesilerek alınıyor. Bu müdahale sırasında sorunlu yer alınmakla birlikte sağlıklı olan kısımda alınmış oluyor. Bu yöntem genellikle cerrahi anlamda gelişmemiş olan ülkelerde uygulanmaktadır.Operasyondan sonra iyileşme süreci yaklaşık olarak 6 ay gibi uzun bir süredir. Ayrıca operasyondan sonra vücudunuzda yaralar olabilmektedir.

  • Yarı Açık Bırakma

Yukarıda anlatılan yöntemin aynısıdır fakat biraz daha geliştirilmiş durumdadır. Bu yöntemde diğerinden farklı olarak kısaca daha az yerde kesim işlemi uygulanıyor diyebiliriz.

  • Premier Kapatma

Bu yöntem kıl dönmesi ameliyatlarının bilinen en eski yöntemi olmaktadır. Şuanda hemen hemen hiçbir hekim bu yöntemi uygulamamaktadır. Bu ameliyatta kıl yumağının olduğu alan kesilip alındıktan sonra dikilmektedir. Bu yöntemin terk edilmesinin en büyük nedeni yapılan operasyondan sonra aynı hastalığın tekrar etme oranı %50 oranında olmasıdır.

  • Pit Picking

Bu yöntem doktor için en kolay yöntemlerden biridir. Küçük bir delik açılarak derinin altında bulunan kıl yumağı kazınma usulüyle temizlenmektedir.



Göz Atın!

Behçet Hastalığı Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Korunma Yolları ve Tedavisi

İlk olarak 1937 yılında tanımlanan Behçet hastalığı, ağız, göz, genital bölge başta olmak üzere, vücudun bazı yerlerinde oluşan iltihaplanmadır. Adını tanımlayıcısı Dr. Hulusi Behçet'ten alan hastalık toplumun büyük bölümünde görülmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir