Kum Terapisi (Sandplay) Nedir?
Dr. Linda Cunningham, Dünya Çapında Sandplay Eğitimi sayesinde sandplay terapi sanatında ve biliminde profesyonel psikoterapistler için duygusal, bağımsız ve deneysel bir eğitim sunmaktadır. Eğitimler bu güçlü derinlikli terapötik (tedavi edici) yöntemin teorik, klinik ve etik yönlerini kapsar ve katılımcılar için dönüştürücü bir deneyim sunmak için tasarlanmıştır.
Kum Terapisi (Sandplay) Nedir?
Kum Terapisi İngilizce SandPlay olarak bilinmektedir. SandPlay kelimesi ise Kum (Sand) ve Oyun (Play) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiş ve Kum Oyunu anlamını taşıyan bir kelimedir.
Kum Terapisi (Sandplay), bilinçaltına derin bir değişim yaratacak şekilde erişmek için güçlü bir psikospirüel yöntemdir. Eşzamanlı olarak iyileşmeyi teşvik ederken, preverbal ve sözsüz travma ile çalışmanın güvenli ve etkili bir yoludur.
Kum Terapisi (Sandplay) Dora Kalff ve Carl Jung’un çalışmalarına dayanmaktadır. Kum Terapisinin doğasında, doğru şartlar verilen ruhun kendi kendini iyileştirme olduğu fikridir. Bu eğitimlerde, terapistler Jungian Derinlik Psikoterapisinin nüanslarını, bilinçaltından kaynaklanan görüntülerin nasıl anlaşılacağını ve şifa için “doğru koşulları” nasıl sağlayacağını öğrenirler.
Bu kurslar, yetişkinlerle ve/veya çocuklarla uygulamalarında Kum Terapisi kullanmaya başlamak isteyen terapistler için tasarlanmıştır. Sözel modalitelerde ve/veya dışa vurumcu sanat terapilerinde çalışan terapistler bunu repertuarlarına faydalı bir katkı olarak bulabilirler.
Kum Terapisinin (Sandplay) Amacı Nedir?
Bu terapi türü özellikle çocuk yaşlarda ki bireylerde uygulanmaktadır. 2 yaşından büyük tüm bireylerle (ergenler, yetişkinlik, çiftler ve aileler) çalışırken kullanılması mümkün olan bir yöntemdir. Kum terapisi, terapinin uyglandığı kişiye kendi sosyal gerçekliğini ve iç dünyasını yansıtabileceği ve onarabileceği bir ‘kumdan dünya’ oluşturma olanağı verir.
Bu konuyla alakalı olarak yapılan araştırmalar neticesinde kum oyunu terapisinin çocuklardaki duygusal ve ilişkisel zorlukların çözümü ile travmaların tedavisinde olumlu sonuçların elde edildiğini ortaya koymuştur.