Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir?
Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir? LPG İşletme Ücreti Nedir? Lpg Geç İşletme Cezası Var mı? Lpg işlettikten sonra ruhsatı neresi veriyor?
2019 yılı itibari ile ruhsat verme yetkisinin, emniyet müdürlüklerinden alınarak noterlere devredilmesiyle birlikte ‘’LPG ruhsata işletme’’ işlemleri ve ‘’LPG ruhsata işletme ücreti’’nde de bir takım değişiklikler yapıldı.
İlk olarak 2019 yılında lpg ruhsata nasıl işletilir? konusuna değinelim. Sonrasın da ise 2019 yılı lpg ruhsata işletme ücretleri konusunda sizleri bilgilendireceğim.
- İlk olarak lpg monatıjınızı yaptırdığınızı varsayıyorum. Lpg monatıjınız tamamlandıktan sonra LPG’yi takan firma size fatura ve gerekli evrakları hazırlayıp veriyor. Bu dosyanın içinde aşağıda ki evraklar bulunmaktadır.
Araç tespit raporu,
Lpg faturası,
LPG tespit raporu,
Tadilat belgesi,
Tip onay belgesi,
Mühendis tescil belgesi,
Mühendis yeterlilik belgesi,
Daha önce Sızdırmalık Raporu ve EK-1 Belgesi isteniyordu. Artık montaj yapan lpg servisleri yetkili kılındığı için Sızdırmazlık raporu istenmiyor. EK-1 Belgesi işleminede son verildi.
Özellikle Dikkat: Lpg takıldıktan sonra ruhsat işleme süreniz 1 aydır.
- Tüvtürk muayene istasyonundan (buradan) randevu alıyorsunuz. Aracınız otomobil ise 2019 yılı için 279.66 TL muayene ücreti ödemeniz gerekiyor. Unutmadan Tüvtürk muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yapılamıyor. Tüm işlemler nakit yapılmaktadır. Ayrıca muayene istasyonuna giderken LPG firmasından aldığınız dosyayı, aracınızın ruhsat fotokopisini, trafik sigortası fotokopisini ve kimlik fotokopinizi yanınızda götürmeyi unutmayın!Tadilat sonrasında aracınızın egzoz muayenesini yaptırmalısınız. Egzoz muayenesinin tarihi geçerli süresi olsa bile, LPG tadilatı sonrasında tekrar yaptırılması gerekmektedir. 2019 yılı için egzoz muayene ücreti ise 65 TL’dir.Özellikle Dikkat: Muayene istasyonuna gitmeden vergi veya ceza borcunun olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir ceza borcu durumunda muayene işlemleriniz yapılmaz.
- Aracınızın muayenesini ve egzoz emisyonunuzu yaptırdıktan sonra buradan aldığınız evraklarla birlikte notere gidiyorsunuz. Eskiden olduğu gibi emniyet müdürlüğüne gitmenize gerek yok. Artık araç ruhsatlarını noterler veriyor. Noterde toplamda ruhsat işlemleri için 148 TL civarı ödeme yapıyorsunuz.
Noter işlemlerini tamamladıktan sonra size tek yaprak ruhsat veriyor. Bu konuyu detaylıca anlattığım konuya buradan bakabilirsiniz. Eskiden 2 adet ruhsat yaprağı taşınıyordu. Artık muayene bilgilerinin yazılı olduğu ruhsat evrağı Maliye bakanlığı tarafından iptal edildi.
Ruhsatınızı teslim aldıktan sonra LPG ruhsata işletme işlemleriniz bitmiş oluyor. Ruhsatınızı teslim aldıktan sonra ruhsatta yazan bilgileri kontrol etmeyi unutmayın. Özellikle ruhsatın yakıt bölümünde Benzin+Lpg olarak yazılmış olması gerekiyor. Bu kısımda sadece Benzin olarak yazılmışsa bu durum başınızı ağrıtabilir.
Lpg Ruhsata İşletme Ücretleri Ne Kadar 2019?
Lpg ruhsata işletme ücretlerini yukarıda ilgili bölümlerde yazdım ama toplu olarak görmek isterseniz aşağıda madde madde yazıyorum. Bu ücretler dışında ekstradan herhangi bir masrafınız olmayacaktır.
2019 Yılı Muayene Ücreti : 279.66 TL
2019 Yılı Egzoz Emisyon Ücreti : 65 TL
2019 Yılı Ruhsat Yaprağı Değişim Ücreti : 148 TLToplamda aracınıza taktırdığınız LPG’nizi ruhsata işletmek için ortalama 490 TL bir masraf yapmak durumunda kalacaksınız.
LPG Ruhsata Geç İşletme Cezası Ne Kadar? Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir?
LPG Ruhsata Geç İşletme Cezası Ne Kadar? konusunda size kısaca bilgi vermek istiyorum. Normal şartlarda Lpg faturanızı aldıktan sonra 30 gün içinde LPG tadilatının ruhsata işletilmesi gerekmektedir.
30 günü aşarsanız 108 TL ruhsata geç işletme cezası ödersiniz. Bir de ehliyetinize 10 puan ceza eklenir. Bu cezayı aracınızın muayenesini yaptırdıktan sonra ilçe emniyet müdürlüğüne giderek veya internet vergi dairesinden ödemeniz gerekiyor. İnternet vergi dairesinde beyana dayalı ödemeyi seçerek belge numarası girdiğinizde ceza tutarı çıkıyor. Ödemeden maalesef ruhsatınızı noterden alamıyorsunuz.
15 gün içinde öderseniz eğer 81 TL indirimli olarak ödeyebilirsiniz.
Özellikle Dikkat : Bu konuyla ilgili bir detay daha vermek istiyorum. Yeni yönetmeliğe göre lpg dönüşümü yapılan araçlarda yakıt dolum ağzı artık benzin kapağının bulunduğu yerde olması gerekiyor. Daha önceden lpg takılmış bir aracınız varsa muayenede problem çıkmıyor ama sıfırdan lpg dönüşümü yaptırdıysanız ve yakıt dolumu aracın arka altındaysa aracınız muayene istasyonunda geri çevriliyor.
Bu durumu yaşarsanız evrakların yenilenmesi ve yakıt dolum ağzı değişiminin tadilatı 700 TL gibi bir masrafa neden olacaktır.
Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir ile ilgili en detaylı bilgiyi vermeye çalıştım. Takıldığınız ve sormak istediklerinizi konu altı yorum bölümünden sorabilirsiniz. En kısa zamanda cevaplamaya çalışacağım.
Google Aramaları : Lpg Ruhsata İşletme Ücretleri Ne Kadar 2019,yakıt dolum ağzı değişimi, LPG Ruhsata Geç İşletme Cezası Ne Kadar, Lpg takıldıktan sonra ruhsat işleme süresi, LPG ruhsata işletme ücreti, Lpg monatıjı, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir,LPG ruhsata işletme, LPG ruhsata işletme 2019 , LPG ruhsata işletme, LPG ruhsata işletme ücreti, Lpg Geç İşletme Cezası Var mı, 2019 yılında lpg ruhsata nasıl işletilir, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir sorusu, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir cevabı, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir ankara, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir istanbul, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir izmir, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir adana, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir kocaeli, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir kırıkkale, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir çorum, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir çankırı, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir mersin, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir antalya, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir diyarbakır, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir van, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir ağrı, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir bitlis, Lpg Ruhsata Nasıl İşletilir samsun, 2019 yılı lpg ruhsata işletme ücretleri, Lpg İşletme,